PromTeg Groep

Urban Oases

Urban Oases, the green city lung

Op het DRU industriepark in Ulft wordt een hightech groene stadslong ontwikkeld. De Urban Oases is het prototype voor innovatieve technologie waarmee omgevingen zoals stadsparken schoner en duurzamer worden. Het project draagt bij aan de verbetering van de leefbaarheid in steden. De installatie wordt verlicht met gekleurde, energiezuinige ledlampen en er is een touchscreen-tv die het verhaal achter de Urban Oases toelicht.

Innovatieve elektrotechnische oplossingen, software en besturing

De elektriciteit die nodig is voor Urban Oases wordt duurzaam opgewekt met innovatieve technieken zoals organische zonnecellen en miniwindmolens. Bezoekers kunnen zelf ook stroom opwekken door te lopen, fietsen of roeien.

Om alle systemen te laten samenwerken en op afstand te besturen heeft de installatie een computer, software en een database. PromTeg Industries heeft de speciale software ontwikkeld zodat data als temperatuur, luchtdichtheid, luchtvochtigheid en de prestaties van de fijnstofmagneet wordt opgeslagen en geanalyseerd. Daarnaast is Promteg Industries verantwoordelijk voor alle elektrotechnische oplossingen binnen dit project.

Neem contact op

Neem voor meer informatie contact op met een van onze collega’s bij PromTeg. Of kom eens langs in een van onze showrooms voor een kopje koffie.

Neem contact op

Meer informatie of kennismaken? Bel ons via +31(0)88 65 71 400